Bio

Annemarie Vriends (Maarheeze, 1969), fotografe achter de merknaam AVRIEVISION.

Creativiteit speelt als een rode draad door mijn leven.

Tijdens het ziekte-/sterfproces van mijn moeder, 2005-2006, ben ik veel gaan fotograferen op de automatische stand. (Diezzo ) Een uitlaatklep en tevens de momenten met mijn moeder en het gezin vast te leggen, voor altijd. Naast de fotografie ben ik toentertijd gaan dichten in combi met mijn foto's. Ik zat in een soort roes, om het naderende verlies draaglijk te maken. 

Mijzelf

Het is een lange tijd stil geweest rondom mijn dichten & fotografie, druk met andere bezigheden. In 2014 werd ik ziek, er werden diagnoses bij mij vastgesteld, ik liep vast in de opleiding voor verpleegkundige en in het dagelijks leven. 

Het proces van loslaten - accepteren - mezelf opnieuw hervinden is na 3.5 jaar ambulante therapie, voor een groot gedeelte bereikt. Ik heb leren omgaan met mijn persoonlijkheid. Het is vallen en opstaan, triggers en gevoeligheden zijn niet weg te denken in het dagelijks leven. Het heeft vooral te maken hoe ik er naar kijk, wat het met de ander en mij doet en van daaruit reageer ik. 

Foto: Ireen Kerkman


'The Girl Next Door'

Artist Statement

Ik heb tijdens de opleiding mogen proeven aan documentaire fotografie en ik merk dat, dat toch wel mijn ding is. De kwetsbare mens op de voorgrond plaatsen, los van alle vooroordelen en stigma's. Ik ervaar het contact daarin, als iets bijzonders en op de een of andere manier weet ik daarin de mens te binden en te verbinden. 

Ik ben kwetsbaarder geworden gedurende de jaren, dat komt omdat ik ben gaan reageren vanuit mijn gevoel. Ik ben puur, een mensenmens en oprecht. 

Mensen weten wat ze aan mij hebben met een enorme dosis gezonde humor. Mijn humor houdt mij op de been en zorgt dat ik kan relativeren, ik ben gemoedelijk, informeel en ik ben 'The Girl Next Door'. Soms wordt er meer gepraat als gefotografeerd, dat neem ik dan voor lief, de mens staat voor mij centraal. 


“I Didn’t Decide To Be A Photographer: I Just Happened To Fall Into It.” – Berenice Abbott

Representatie

Ik, als fotografe

Als fotografe laat ik mij inspireren door de omgeving met daarin mijn eigen visie, ervaringen en gevoel. 

Ik fotografeer recht uit het leven zoals het op dat moment is en maak het liefst gebruik van bestaand licht zodat ik de schoonheid, de rauwheid en kracht van het moment vast kan leggen. 

Mijn werk bestaat uit Fine-Art, Zwart/Wit, Portretten, Documentaires, Series, Conceptueel, In Opdracht en mijn zelfexpressie 'Exprezziev'. 

Mijn voorliefde gaat uit naar het fotograferen van mensen, in zijn/haar facetten en uniekheid. Om dit tot uiting te brengen, gebruik ik het liefst zwart-wit fotografie met vooral een rauwe rand. 


DuPho. I'm a Dutch Professional Photographer

Using Format