New Born Shoot Saar


Ik ging redelijk gespannen naar Sint-Michielsgestel (NB) op 30 mei jl. Voor het eerst een New Born shoot bij Lisa & Tom. Hopelijk ging het allemaal lukken met Saartje. Je bent toch redelijk afhankelijk hoe het met Saartje gaat en… met de ouders.

Hoe snel is de vermoeidheid? Hoe is het licht op de slaapkamer? Is Saar niet huilerig of de Papa & Mama? :) Gelukkig hadden we nog een extra datum, als alternatief.

Ik zag Saar en ik was verkocht. Wat een mooi meisje, zo gaaf en alles d’r op en d’r aan. Ik kon mijn emoties inhouden maar ik moest wel even slikken, vooral omdat ik weet hoe Lisa gevochten heeft tegen die k. ziekte en nu een trotse Mama is, van een heel mooi meisje.

De shoot verliep soepel, gemakkelijk, eigen en ik kon mijn ding doen, wat ik voor ogen had. Lisa lette op hoe het met Saartje gesteld was maar Saartje liet allemaal maar gebeuren. Alleen,denk ik, dat Papa het meeste moeite had met alles. Op de foto gaan is niet zijn ding, maar desondanks deze ongemakkelijkheid heeft hij het hartstikke goed gedaan, de foto’s zijn het bewijs. Gaandeweg werd iedereen wel ontspannen.

Het zeer intensief zo’n shoot, het zweet stond op mijn voorhoofd en na 2 uur was niet alleen bij mij de piep leeg, maar ook bij Saartje en de Papa & Mama. Dat is een teken dat het genoeg is geweest. Ik ga niet door, koste wat het kost, we hadden tenslotte ook nog een alternatieve datum geboekt.

Saartje in de wagen gelegd (ze had het helemaal gehad) en we hebben nog wat gedronken. De foto’s bekeken en ik had er vertrouwen in dat er pareltjes tussen zaten.

Ik vind het zo mooi om bij mensen thuis te komen en te doen met het licht wat er is. Ok, ik had een daglichtlamp bij als extra licht, je weet nooit hoe het licht verandert.

Fotograferen zoals het op dat moment is, geen opsmuk, gelikte props, mandjes, gekke mutjes enzz…, doen met wat er is en dat is mooie fotografie! Puur, zuiver en echt zoals het leven ook is.


Annemarie


#newborn #reportage #socialefotografie #documentaire #liefde #lief#blijdschap

 #vreugde #vrolijk #blij #annemarievriends #avrievision#kostbaar #bijzonder


Using Format