MEE EXPOsure Sittard-Geleen

Zoals afgesproken, een paar weken geleden via de whatsapp, gingen wij, Joris, Jeroen (Papa) en ik naar de MEE EXPOsure in de Stadswinkel te Sittard-Geleen. 

Eergisteren om 12.30 bij Jeroen in Eindhoven en met de bus naar de Emiliusschool, de school van Joris, in Son & Breugel. Ons manneke had de jas al aan en zat bij de tafel op ons te wachten. Iedereen was ervan op de hoogte, dat Joris naar een expositie ging, wat wil je ook, mooi een middagje vrij van school en een reisje naar het Zuiden Des Lands. 

“Jaja, naar een expositie waar Joris - op foto’s - staat te pronken, samen met zijn Tobii!”

Rond 13.30 vertrokken, op naar het zuiden, helaas de A2 gekozen i.p.v. de N2, file en nog eens file. Ondanks de file hadden wij veel lol in de bus. “Oja, de witte beer Kastro, moest zoals gewoonlijk wéér mee!!” We hebben hem op een stoeltje naast Joris gezet, de gordel om gedaan en hem naar buiten laten kijken, dan kon hij zich verder ook niet met ‘ons’ bemoeien. Het is zo’n bemoeial, steekt zijn berenneus overal tussen in en heeft dan ook het hoogste woord. Joris heeft dan de grootste lol.

In Geleen moest ik navigeren met google-maps op mijn telefoon, dat ging mij niet zo goed af waardoor wij wel 2 x hetzelfde rondje hebben gereden in de stad Geleen. Gelukkig een parkeerplaats gevonden, met een invalidenparkeerkaart kun je vrij wel overal parkeren, net achter de Stadswinkel.

Ondertussen had ik op de whatsapp contact gehad met Stephanie van MEE-Zuid Limburg. Ik dacht een kleine delegatie te zien van MEE in de Stadswinkel, maar dat viel niet tegen, Marjo (een collega van Stephanie) en haar partner waren er ook. Wat mooi, ze zijn benieuwd naar Joris, de Tobii en Papa Jeroen. Dat doet MEE-Zuid Limburg goed, geïnteresseerd in de mens en vooral in de mensen en kinderen van de mooie expositie MEE EXPOsure

Zij waren zeer enthousiast over Joris en benieuwd naar, hoe Joris gebruik maakt van de Tobii, niet eerder hadden zij zoiets gezien. Natuurlijk moest wij internet hebben zodat Joris kon showen. Via Papa’s telefoon verbinding gemaakt, dat ging nog allemaal niet zo makkelijk, maar uiteindelijk lukte het. Natuurlijk grapjes maken van, wij zitten in het buitenland, slechte verbinding enzz, enzz…  Joris vermaakte zich prima bij de grapjes.

Veel foto’s gemaakt in de Stadswinkel, de zon scheen overal, gelukkig hebben wij het Expobord van Joris zo neergezet zodat Joris ervoor kon staan, zonder dat de zon in zijn gezicht scheen. Tegelijkertijd de foto’s doorsturen naar zijn whatsapp, via de Tobii kwamen de foto’s een voor een binnen, door de verbinding konden Stephanie & Marjo zien, hoe de Tobii voor Joris werkt.

Beide dames zéér enthousiast, niet alleen omtrent de Tobii maar ook over Joris. Dat begrijp ik wel, helaas ben ik en kan ik ook niet objectief zijn! Joris is gewoon een heerlijk joch en hij lacht om alles, vooral als JIJ een fout maakt of als WIJ - wat bijna het geval was - vast komen te zitten in de draaideur. :-) Bij binnenkomst werd ons de deur voor de minder validen aangewezen, fijn, dan wisten we in iedergeval dat wij bij het weggaan NIET vast zouden komen te zitten. 

Ik heb aan Joris gevraagd of hij het leuk vond, zijn oogjes keken omhoog en dat betekent “Ja”! Hij stond goed in de aandacht, een flinke grijns op zijn snoet en Papa was bezig met verbinding maken. Het kon, het mocht en het moest ook allemaal gezien worden van Joris, zodra hij verbinding had ging de aandacht naar de Tobii, dat heb je met kids en Social Media. ;-)

Rond 14.45/15.00 vertrokken, door de deur, dat ging vrij soepel, naar de bus. Onderweg wat meer rust in de bus, Kastro was gelukkig aan het slapen, Joris zat met zijn Papa blikken uit te wisselen via de binnenspiegel en ik was bezig - nog steeds - om alle foto’s door te sturen naar Joris.  Er waren geen files, wij konden goed doorrijden zodat wij om 16.00 in Eindhoven waren, dat was grappig omdat Joris ook zo laat thuis zou komen van school. 

Moe maar voldaan met z’n allen naar binnen gegaan, Kastro in de stoel gezet, ik heb Joris de jas uitgedaan, geknuffeld en gezegd dat ik nog naar de foto’s zou kijken, omdat ik niet meer precies wist welke ik nou wel óf niet had doorgestuurd. Misschien wel heel veel dubbele, waarop Joris uiteraard weer om moest lachen. ;-)

“Joris heeft maandag, op school een heleboel te vertellen en hij kan nu écht en dan ook écht vertellen dat hij op een expositie hangt en dat helemaal in het Zuiden Des Lands. Joris is beroemd. En ik, ik ben supertrots op Joris!”


Annemarie 24/11/2019

Meer info:  www.mee-exposure.nl 


Using Format